Kruh babe Ivke
Stalno u potrazi za najkvalitetnijih namirnicama i aditivima nekontaminiranoj hrani, došli smo do zaključka da moramo raditi svoj kruh. I u tome smo uspjeli. Htjeli smo vratiti zdrav okus tradicije, oživiti recepte po kojima su radili naši stari. Tako je nastao naš kruh u čast babi Ivki. Baba Ivka je, pogađate, bila okosnica ove vrijedne obitelji koja je započela priču o hrani bez otrova. Brašno, voda, kvasac i sol; za vrhunski kruh dovoljno i danas prijeko potrebno.
![Kruh babe Ivke Kruh babe Ivke](https://www.purex.hr/wp-content/uploads/elementor/thumbs/Kruh-ivka-ow83w593xgc19a2807ekxlu0gbi0a6dkm65jmums00.png)
ANTIČKI KRUH – Kruh od pira, heljde i raži
KUKURUZNI KRUH – 60% kukuruzno brašno
INTEGRALNI KRUH – 60% integralno brašno
BIJELI KRUH ISPOD PEKE
BIJELI KRUH U ŠKROVADI
![Kruh ilustracija](https://www.purex.hr/wp-content/uploads/2020/09/Kruh-il.png)
Priča o kruhu babe Ivke
Baba Ivka živjela je u malom selu Smolonje, u zaleđu Omiša ili preciznije srcu Poljičke republike.
Baba Ivka naučila je raditi kruh od svoje babe, i radila ga je odmalena.
U kući babe Ivke dan je počinjao mirisom kruha koji se njezinim ukućanima trajno urezao u memoriju nosnica i DNK emocija.
Baba Ivka znala je da za dobar kruh treba samo par osnovnih namirnica; brašno, voda, sol i kvasac.
Baba Ivka prstom bi lupila po kruhu i tako znala da li je gotov ili ga vraća natrag u peku koju je vrijedno ložila i majstorski radila.
Baba Ivka prenosila je znanje i recept s koljena na koljeno; baba Ivka više nije među nama, ali njena mudrost izrade kruha nam je ostala.
Mi vam danas predstvaljamo kruh babe Ivke; izvoran i tradicionalan, zdrav i nekontaminiran.
![Kruh babe ivke](https://www.purex.hr/wp-content/uploads/2020/09/Kruh-ivka.jpg)