
S ljubavlju prema tradiciji i vrhunskoj kvaliteti, Purex je razvio seriju gotovih jela u
staklenkama – Gulaš, Paprikaš, Tingul i Bolonjez. Ova jela pripremaju se sporim
kuhanjem na temperaturama ispod 90°C, čime se postiže prirodna trajnost do 60 dana
u hladnjaku, bez potrebe za aditivima, konzervansima i pojačivačima okusa.
S pažljivo biranim začinima i recepturama bez E brojeva, Purex gotova jela imaju bogat,
domaći okus, baš kao da su pripremljena u vlastitoj kuhinji. Svaka staklenka sadrži
dovoljno za dva obilna obroka, a jela se jednostavno podgrijavaju i mogu
poslužiti kao baza za razna druga jela.
Bez umjetnih dodataka i bez kompromisa – 100% jamstvo zdravog i ukusnog obroka.


BRZA I LAKA PRIPREMA
Ispraznite sadržaj staklenke u posudu
prikladnu za mikrovalnu pećnicu ili
za zagrijavanje na umjerenoj vatri te
miješajte povremeno tijekom 2-3 min.
TRAJNOST:
do 60 dana u hladnjaku (do +4°C )
*nakon otvaranja upotrijebiti u roku 2 dana
PAKIRANJE: staklenka NETO 650g / 2 porcije


Purex pureći gulaš priprema se dugim, sporim kuhanjem kako bi se postigla savršena mekoća mesa i dubok, bogat okus umaka. Bez umjetnih dodataka i pojačivača, ovaj domaći gulaš idealan je uz tjesteninu, njoke ili kao baza za ukusni rižoto.
Sastojci:
Iskošteni pureći zabatak (78%), voda,
začini, kuhinjska sol, kukuruzni škrob,
suncokretovo i maslinovo ulje.


Ovaj nježni, ali bogati paprikaš od purećeg zabatka sporo se kuha s lukom, mrkvom i crvenom paprikom koja mu daje toplu, domaću notu. Bez pojačivača okusa, samo prirodni začini koji stvaraju kremasti umak u kojem meso postaje izuzetno mekano. Poslužite ga uz knedle, tjesteninu ili dodajte povrće po želji za još bogatije jelo.
Sastojci:
Iskošteni pureći zabatak (76%), voda,
začini, kukuruzni škrob, celer, kuhinjska sol,
suncokretovo ulje, mrkva i maslinovo ulje.


Purex Bolonjez nije običan umak – to je prava, sporo kuhana mesna ragu delicija. Pripremljen od purećeg mljevenog mesa bez umjetnih dodataka i industrijskog okusa. Savršeno se slaže s tjesteninom, ali i kao punjenje za lazanje, musaku ili canelone.
Sastojci:
Voda, pureće mljeveno meso (46%),
začini, kuhinjska sol, kukuruzni škrob,
suncokretovo ulje.


Tingul je tradicionalni dalmatinski paprikaš s pilećim krilima, sporo kuhan kako bi meso postalo mekano i sočno. Umak je bogat i gust, s prirodno slatkastom notom zbog pasirane rajčice. Savršen za ljubitelje mediteranske kuhinje! Idealno poslužiti uz palentu, tjesteninu ili Kruh babe Ivke.
Sastojci:
Pileća krila (74%), voda, začini, pasirana rajčica,
kuhinjska sol, kukuruzni škrob,
celer, sjeckana mrkva, začini.